Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 harmony-xl-pro-cicatrici

Cu multi ani in urma, vergeturile reprezentau acele semne inestetice de pe piele de care nu se mai putea scapa vreodata. Femeile foloseau creme care promiteau minuni, dar rezultatele nu apareau sub nicio forma. Insa industria cosmeticii a evoluat ca mai toate lucrurile din jurul nostru. In ziua de azi exista metode ce folosesc tehnologia moderna si astfel acum exista un tratament vergeturi eficient.

Cel mai bun este un tratament laser vergeturi efectuat cu ajutorul laserului Erbium:Yag. Clinica Yiara ofera un tratament vergeturi si tratament laser cicatrici folosind aceasta tehnologie de ultima generatie. Rezultatul consta intr-o reducerea semnificativa a aspectului vergeturilor si a cicatricilor de orice natura.

Energia laserului tinteste apa din straturile superficiale ale pielii, astfel incat controlat si foarte precis, o transforma in vapori. Procedura este extrem de sigura si foarte eficienta. Rezultatele pot varia de la un pacient la altul, fiind necesare 1 sau 2 sedinte la un interval de 4-8 saptamani.

Insa de ce apar vergeturile?

Vergeturile sunt o problema de frumusete destul de comuna, care afecteaza atat femeile, cat si barbatii. Din punct de vedere medical, striae distensae, acesta este termenul lor stiintific, sunt modificari atrofice cauzate de ruperea fibrelor elastice din zona interioara a pielii, dermul.

Termenul de atrofie indica o reducere a masei de tesuturi si organe cauzata de scaderea numarului de celule sau dimensiunea acestora. Aceasta fractura provoaca adevarate cicatrici care, la nivelul epidermei (cel mai superficial strat al pielii), sunt foarte vizibile. La inceput apar ca dungi rosiatice care, in timp, tind sa capete o culoare alba lucioasa. Vergeturile, de fapt, se manifesta sub diferite culori in functie de stadiul de inflamatie in care se gasesc. Pe de alta parte, dimensiunile nu sufera variatii prea evidente in timp si raman intotdeauna in aceeasi forma neregulata si asimetrica. Din cauza pierderii tonusului pielii, acestea sunt clare si usor de prins. Cele mai sensibile zone pentru a suferi acest fenomen sunt sanul, abdomenul si soldurile.

Vergeturile tind sa apara in cazul unor modificari mari si bruste ale greutatii, in prezenta unor niveluri ridicate de stres sau dupa utilizarea prelungita a medicamentelor cu corticosteroizi (care contin cortizon). Mai rar se datoreaza bolilor genetice care interfereaza cu elasticitatea normala a pielii (sindromul Marfan sau Ehlers-Danlos) sau a unor afectiuni patologice (boala Cushing ) legate de o supraproductie de cortizol.

Insa, vestea buna este ca acum tratamentul este posibil. Pentru mai multe informatii puteti intra pe site-ul clinicii Yiara.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>