Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

energy-1322810_960_720

Avand in vedere ca soarele este o sursa regenerabila si inepuizabila de energie, acesta poate fi folosit in favoarea noastra prin mai multe mijolace. In articolul de azi insa, am ales sa iti prezentam 5 avantaje ale instalarii unor sisteme fotovoltaice cu ajutorul carora ai posibilitatea sa iti produci energia electrica necesara de unul singur. Cu siguranta instalarea unui asemenea sistem fotovoltaic are mult mai multe avantaje, insa pe celelalte ai posibilitatea sa le afli de pe blog-ul celor de la E-acumulatori.

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care il prezinta instalarea unor sistele fotovoltaice, si pe care il vom impartasi cu tine pe langa cele 5 anataje promise anterior este faptul ca ai posibilitatea sa primesti bani pentru energia pe care o produci. Atunci cand ai un sistem de panouri fotovoltaice bine orientat, care produce suficienta energie pentru a-ti alimenta electrocasnicele si pentru a te scuti de facturile la reteaua nationala de energie, poti spune deja ca beneficiezi de un avantaj major al acestor sisteme. Dar atunci cand productia de energie este mai multa decat cea de care ai nevoie si ai posibilitatea sa injectezi surplusul inapoi in retea, iar pentru aceasta activitate sa primesti bani, poti spune ca esti cu adevarat avantajat. Prin aceasta actiune poti sa devi prosumator, un mic producator de energie electrica.

Dar acum sa vedem care sunt cele 5 avantaje ale utilizarii unui sistem fotovoltaic pe care ti le-am promis mai sus.

 1.  Pe termen lung, utilizand energie produsa de panourile solare fotovoltaice reusesti sa faci economii demne de mentionat, nefiind nevoit sa platesti facturile pentru energie. Desigur, panourile solare si instalarea acestora implica cheltuieli initiale mari, dar acest cost este curand compensat de economiile la facturile de energie.
 1. Intretinerea panourilor solare fotovoltaice este foarte usoara si nu trebuie facuta foarte des. Avand in vedere ca nu exista piese mobile, nu exista piese care se pot uza si care ar necesita inlocuire intr-un timp relativ scurt. Iar curatarea panourilor se face cu ajutorul unei carpe din microfibra si a unei solutii obisnuite pentru curatarea geamurilor.
 1. Energia solara functioneaza peste tot. Indiferent ca alegi sa iti instalezi panouri solare in oras sau la tara, energia solara isi va face treaba si va contribui la alimentarea casei tale cu energie electrica. Cu ajutorul acesteia ai posibilitatea sa ai energie electrica chiar si in zonele in care reteaua nationala de energie nu a ajuns inca, iar instalarea acesteia ar fi dificila si costisitoare.
 1.  Folosind energia solara pentru a-ti produce de unul singur energia electrica cu care sa iti alimentezi casa nu iei parte la incalzirea globala. Apeland la acest proces nu exista reziduuri generate, iar durata de viata a panourilor solare fotovoltaice este mult mai lunga decat a altor sisteme.
 1. Energia solara este nepoluanta si nici panourile solare fotovoltaice nu polueaza. De asemenea, costurile de mediu impuse prin fabricarea acestor panouri in comparatie cu daunele cauzate de sursele de energie conventionale sunt neglijabile.

Acestea sunt doar cateva avantaje ale instalarii unor sisteme fotovoltaice dar cu siguranta destul de convingatoare pentru a te face sa achizitionezi si sa instalezi un astfel de sistem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>