implant2
Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cu toate ca nimanui nu ii place sa stea cu dinti lipsa acest lucru se intampla din ce in ce mai frecvent. Cauzele pentru care se intampla acest lucru sunt multiple, ignorarea sau teama de dentist fiind doua dintre motivele pentru care din ce in ce mai multa lume are probleme cu dantura. Pentru a preveni aparitia problemelor dentare este necesar ca periodic fiecare dintre noi sa mearga la un consult stomatologic. Doar in felul acesta sanatatea danturii noastre va fi tinuta sub control. Situatiile cele mai populare de care trebuie sa ne ferim pentru a nu avea probleme dentare sunt urmatoarele:

implant2

 1. Cariile dentare netrate la timp conduc atat la pierderea dintelui afectat cat si la pierderea dintilor aflati in vecinatatea dintelui cariat. Pentru a impiedica ca acest lucru sa se intample este recomandat controlul stomatologic periodic si de asemenea o ingrijire dentara asa cum se cuvine.
 2. Alcoolul si tutunul sunt doua vicii periculoase pentru sanatatea noastra, aceste doua vicii conducand printre altele la pierderea dintilor. Pentru o stare de sanatate cat mai buna este necesar sa renuntam la aceste doua vicii sau macar sa le rarim cat de mult este posibil.
 3. Un alt motiv care poate conduce la pierderea dintilor este constituit de extractiile dentare gresite. Chiar daca acestea sunt rare nu trebuie tratate cu superficialitate. Pentru a nu ajunge in aceasta situatie este recomandat sa frecventam doar clinicile stomatologice specializate.
 4. Igiena dentara precara este unul dintre cele mai populare motive pentru pierderea dintilor dar si pentru aparitia altor afectiuni medicale. Spalatul pe dinti zilnic este o recomandare care cu siguranta nu trebuie ignorata in cazul in care dorim sa tinem la distanta problemele dentare.
 5. Neinlocuirea dintelui cazut va conduce in timp la caderea dintilor aflati in vecinatatea dintelui cazut. Apelarea la implant dentar este una dintre cele mai performante solutii prin care dintele cazut poate fi inlocuit cu succes.

In concluzie, sunt foarte multe motive care conduc la pierderea dintilor. Pentru a preveni pierderea dintilor este necesar sa respectam o serie de sfaturi, igiena dentara corespunzatoare dar si vizitele constante la medicul stomatolog fiind doua dintre sfaturile pe care nu trebuie sa le ignoram sub nici o forma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>