Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Produsele din lapte sunt numeroase si diferite fiecare in parte in functie de procesul in care sunt realizate. Unele lactate sunt obtinute prin inchegarea laptelui sau prin fermentarea lui, exista numeroase procedee aparte, fiecare produs din lapte pe care il vezi in magazin a fost facut intr-un mod anume, unic. Aceste produse sunt foarte benefice sanatatii, in Oradea gasesti produse din lapte la Selgros, diferite tipuri de branza, iaurturi si multe altele.
selgros 9

La prima vedere cam acestea sunt produsele din lapte, branza, iaurtul, smantana, insa dupa o privire mai atenta am descoperit o variatie mult mai bogata. Exista iaurt, sana, kefir, lapte batut, smantana, frisca si atat de multe tipuri de branza ca nici nu mai stiu sigur cum sa le categorisesc. Sunt branzeturi proaspete precum branza de vaci, ricotta, mascarpone, mozarella, telemeaua de vaca, de oaie, de capra, branzeturi usoare precum camembert, brie, blue, gorgonzola, branza topita, o groaza de tipuri de cascavaluri, cedar, svaiter, parmezan, edam, gouda, tilsit, branza adumata, unt si inca mai sunt. Din toate produsele pe care le-am insirat aici sunt sigur ca ai gasit cateva nume cunoscute, cateva nume necunoscute, cateva produse care iti plac si cateva care nu iti plac. Ideea este ca produsele din lapte, fiecare in parte, sunt bogate in nutrienti importanti pentru corpul tau.

produsele din lapte sunt foarte bogate in calciu si proteine, iaurtul, branza cu o valoarea scazuta de grasimi este printre produsele din lapte ce intra in aceasta categorie.
Multe produse din lapte contin vitamina D, o vitamina care desi o poate produce si corpul nostru trebuie ca pentru acest lucru sa ne expunem la soare, iar daca lucrezi inauntru sau daca locuiesti intr-o zona mai inorata nu vei reusi sa iti acoperi necesarul zilnic.
in directa legatura cu calciul pe care il gasim in lactate, densitatea osoasa poate suferi considerabil in lipsa unei diete bogate in produse din lapte. Cercetarile au demonstrat ca cei care consuma mai multa branza, de pilda, au o crestere mai ridicata a masei osoase
mai mult, consumul constant de produse din lapte ajuta la scaderea tensiunii arteriale si reducerea riscului de a dezvolta o problema de aceasta natura.
  Produsele din lapte trebuie sa fac parte din dieta noastra zilnica, gama existenta este incredibil de larga asa ca poti alege ce iti place, important este sa faci aceasta alegere si sa nu uiti cat de mult te pot ajuta.

Selgros Oradea
Produse alimentare si nealimentare
Str. Ogorului nr. 65B,
Oradea
Tel. 0259 405 000,
Fax 0259 405 199

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>