Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bucureşti, 30 martie 2015 – Axis Communications, lider mondial în dezvoltarea de camere video de supraveghere, a participat săptămâna trecută la ELKO Surveillance Solutions Roadtrip. Evenimentele au avut loc în Oradea, Târgul Mureş şi Bucureşti şi au fost organizate de ELKOTech România, companie membră a grupului ELKO şi distribuitor autorizat Axis în România, în parteneriat cu Microsoft România.
În cadrul roadtrip-ului au fost prezentate cele mai noi soluţii de implementare şi integrare ale serviciilor online cu echipamentele şi aplicațiile specifice de supraveghere.
“Axis Communications, prin intermediul resurselor hardware şi software pe care le pune la dispoziţia clienţilor şi partenerilor săi, dezvoltă un ecosistem de supraveghere complet. În acest moment, prin intermediul AXIS Camera Application Platform, orice integrator de soluţii poate dezvolta aplicaţii personalizate, cu care să realizeze o supraveghere video optimă, indiferent de scenariul cerut de client”, a declarat Bogdan Gavril, Sales Engineer Axis.
AXIS Camera Application este o platformă software deschisă care permite dezvoltarea de aplicaţii third party ce pot fi instalate pe camerele de reţea şi pe video encoderele Axis.
Platforma este compusă din trei componente:
– Kit de dezvoltare software (SDK) pentru aplicaţii. Pachetul SDK include sisteme de compilare, API-uri pentru accesarea funcţionalităţilor, documentaţie şi exemple de cod;
– Platformă Open ce permite descărcarea de aplicaţii compatibile, create de companii terţe;
– Instrument de testare a compatibilităţii, pentru a se garanta funcţionalitatea aplicaţiei dezvoltate cu video encoderele şi camerele de reţea Axis.
„În calitate de distribuitor autorizat Axis și Microsoft în România, am pornit de la ideea că putem îmbunătăți și diversifica soluțiile pe care le punem la dispoziția integratorilor adăugând serviciile online Microsoft Azure camerelor de supraveghere Axis.
Tehnologia Microsoft Azure permite, în acest caz, stocarea datelor furnizate de camerele de supraveghere Axis direct în rețeaua globală de datacentere Microsoft. Folosind acest tip de soluție, nu mai este necesar un mediu clasic de înregistrare, deci dispar problemele legate de capacitatea de stocare limitată, fiabilitatea în exploatare și securizarea acestuia. Investiția inițială pe care o face clientul este cu mult redusă în comparație cu scenariul clasic, iar tehnologia Microsoft Azure oferă o flexibilitate ridicată și un SLA (Service Level Agreement) garantat de 99,95%”, declară reprezentantul companiei ELKOTech, Dan Popescu, Microsoft Product Manager. ELKO va continua să dezvolte alături de partenerii săi și să sprijine inițiative de acest gen, unice în peisajul IT din România.
“Conştientizarea nevoii de supraveghere video se declanșează la constatarea unei discrepanţe între starea de securitate dorită şi starea de fapt. Atunci când această conştientizare se transformă în dorinţa de a acţiona şi de a instala un sistem de supraveghere, utilizatorii pot apela la AXIS Camera Application. Platforma software permite dezvoltarea unei aplicaţii personalizate indiferent de scopul monitorizării. Astfel, reuşim să acoperim toate cererile de implementare, fie că discutăm de supravegherea unei case, a unei şcoli, a unui şantier de construcţii sau a unui oraş”, a completat Bogdan Gavril.
Despre Axis Communications
Axis este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale Axis sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.
Axis are peste 1900 de angajați în peste 40 de birouri în lume și cooperează cu peste 75.000 parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>